Uinneissa tehtiin ekana päivänä jo kolme maailmanennätystä

rio-og-2016

Rion olympialaisissa myös uinti alkoi tänään. Paikallista aikaa iltapäivällä(Suomessa alkuillassa) käytiin ensimmäiset alkuerät, jossa nähtiin jo kisojen ensimmäinen maailmanennätys uinneissa. Sen teki Adam Peaty 100m rintauinnissa. Peatyn tekemä uusi ME-aika 57,55. Myös kolme suomalaista nähtiin alkuerissä, joista yksikään ei päässyt jatkoon. Tanja Kylliäinen onnistui suomalaisista parhaiten. Kylliäinen teki 400m sekauinnissa uuden SE:n  4,45,33 jolla ylsi sijalle 25. Sen sijaan Matias Koskella ja Matti Mattssonille meni huonosti. Koski jäi 400m vapaauinnissa sijalla 42 vaatimattomalla ajalla 3,55,57 ja Mattssonin sijoitus 100m rintauinnissa jäi 38 ajalla 1,02,45.

Illalla (Suomen aikaan yöllä) ohjelmassa oli neljä finaalia ja kaksi välierää. Illan aikana tehtiin vielä kaksi maailmanennätystä. Ensin Katinka Hosszu paransi 400m sekauinnin ME:tä kahdella sekunnilla aikaan 4,26,36 ja voitti ylivoimaisesti kisan, sillä toiseksi tullut jäi lähes viisi sekuntia. Illan toinen ja päivän kolmas ME tuli päivän viimeisessä finaalissa naisten 4x100m vapaauintiviestissä, jonka teki Australia. Uusi ME-aika on 3,30,65. Kahdessa muussa finaalissa Kosuke Hagino voitti 400m sekauinnin ja Mack Horton 400m vapaauinnin.