Tennis – Henri Kontisen kausi alkoi upeasti Brisbanen turnauksen voitolla

Gamblers tennis 5

Suomen Henri Kontinen aloitti kauden 2018 upeasti, kun hän voitti parinsa John Peersin kanssa Brisbanen ATP-250-turnauksen. Finaalissa kaksikko kaatoi kokeneet argentiinalaiset Leonardo Mayerin ja Horacio Zeballosin erin 2-1 (3-6,6-3,10-2). Turnausvoitto oli Kontiselle jo uran 19:s ATP-tasolla.

Avauserä oli vielä hakemista Kontinen-Peers kaksikolta ja sen kokeneet vastustajat voittivatkin yhden syötönmurron turvin luvuin 6-3.

Mitä pidemmälle ottelu eteni sitä paremmin Kontinen-Peers kaksikko pääsi kamppailuun mukaan. Heti toisen erän alkuun pari otti murron ja eteni sen turvin helposti 3-0 johtoon ja otti lopulta maukkaan 6-3 erävoiton.

Ratkaisevassa kolmannessa erässä suomalaisaustralialaispari ei antanut vastustajalleen mitään mahdollisuuksia vaan hoiti erän puhtaasti pistein 10-2 ja koko ottelu siis erin 2-1.

Turnaus oli hyvää valmistautumista kohti tässä kuussa pelattavaa kauden ensimmäistä Grand Slam -turnausta Australian avoimia, jonka voittoa pari puolustaa viime vuodelta