Tennis – Henri Kontinen ja John Peers etenivät vaikeuksien kautta voittoon Australian avoimissa

Gamblers tennis 5

Suomen Henri Kontinen ja hänen australialainen parinsa John Peers aloittivat urakkansa Australian avointen nelinpelissä varhain tänä aamuna. Pari oli ottelussa vaikeuksissa Dusan Lajovic ja Damir Dzumhur kaksikkoa vastaan, mutta taisteli lopulta voiton erin 2-1 (4-6, 6-2, 6-2)

Kontisen ja Peersin ottelu alkoi todella tahmeasti ja reilu viikon tauko näkyi kaksikon otteissa. Vastustajana ollut bosnialaiskaksikko marssi nopeasti 5-1 johtooon murtaen sekä Kontisen että Peersin syötön kertaalleen. Lopulta erä päättyi bosnialaisten 6-4 voittoon.

Toiseen erään tuli kuitenkin sisuuntunut suomalaisaustralialaispari ja ottelu alkoi pikkuhiljaa kääntyä Kontiselle ja Peersille. Pari mursi vastustajan syötön erän aikana kolmesti ja otti lopulta helpohkon erävoiton lukemin 6-2.

Kolmas erä  eteni pitkään tasaisena, mutta ratkaisu nähtiin erän kuudennessa pelissä, kun Kontinen ja Peers onnistuivat murtamaan vastustajansa syötön ja menivät erässä 4-2 johtoon. Tästä bosnialaiskaksikko ei enää toipunut vaan menettivät syöttönsä heti perään uudestaan ja näin ollen Kontinen ja Peers voittivat myös kolmannen erän lukemin 6-2 ja koko ottelun siis erin 2-1.

Turnauksen kakkossijoitetut Kontinen ja Peers kohtaavat toisella kierroksella moldovalaisen Radu Albotin ( nelinpelin ATP-ranking 208) ja eteläkorealaisen Hyeon Chungin ( nelinpelin ATP-ranking 398)