Suomelle upea voitto Puolasta

Gamblers Futsal 2

Futsalmaajoukkue, Saliharrit, kaatoi torstaina upeasti Puolan EM-karsintojen main round -turnauksen toisessa pelissään. Ottelu päättyi Suomen voittoon maalein 3-2 (1-1).

Suomi lähti peliin ilman kapteeni Panu Autiota, jonka varoitustili täyttyi keskiviikon Italia-pelissä. Aution paikan ykköskentästä otti Arash Muridiyazd. Ensimmäisellä jaksolla peli eteni vauhdikkaasti päästä päähän. Kotijoukkue Puola oli ajoittain hieman enemmän niskan päällä, mutta myös Suomi pystyi luomaan hyviä hyökkäyksiä.

Suomi siirtyi ajassa 12.11 1-0-johtoon, kun Jukka Kytölän syöttö kulmapotkusta tavoitti Mikko Kytölän, jonka laukaus suoraan syötöstä painui komeasti yläkulmaan. Puola nousi ensimmäisellä jaksolla vielä tasoihin, kun Michal Wojciechowski laukoi pallon harhautusten jälkeen ohi maalivahti Juha Ojanperän.

Toinen jakso jatkui varsin tasaisissa merkeissä. Ajassa 25.25 Suomi siirtyi jälleen johtoon, kun Jukka Kytölä taisteli pitkän syötön itselleen ja ohjasi pallon läheltä maaliin. Puola kuitenkin kuittasi pikatahtia Suomen osuman. Ajassa 26.29 Artur Popławski onnistui tasoittamaan pelin tilanteeksi 2-2. Ajassa 29.24 Suomi siirtyi jälleen johtoon. Maalintekijänä oli Joni Pakola, jonka laukaus sivuvapaapotkun jälkeen upposi maalin alakulmaan.

Pelin loppua kohden Puola haki vimmatusti tasoitusta, mutta hyvin toiminut puolustuspeli ja maalivahti Ojanperä pitivät tilanteen ennallaan. Suomi sai ajoittain luotoa hyviä vastahyökkäyksiä ja neljäs maali oli pariin kertaan lähellä.

Pari viimeistä minuuttia Puola pelasi lentävällä maalivahdilla, mutta Suomi ja kesti ja nappasi itselleen upean 3-2-voiton Puolasta.

– Tämä oli huikea 2-tuntinen futsal-draama, jossa oli meille onnellinen loppu. Kaikkemme sinne kentälle jätettiin, mitä rahkeissa oli. Voitto oli hyvä osoitus joukkueen tekemisestä, Suomen toinen valmentaja Ville Sihvonen sanoi tiedotteessa.

Suomi kohtaa lauantaina turnauksen viimeisessä pelissään Valko-Venäjän, joka pelasi maalittoman tasapelin Puolan kanssa ja hävisi Italialle 1-2. Suomi hävisi Italialle avauspelissään 0-4. Ennen viimeisiä pelejä Suomi on lohkossa toisena kolmella pisteellään. Italia on voittanut molemmat pelinsä. Lohkovoittaja etenee suoraan EM-kisoihin. Lohkokakkoset ja kaikkien lohkojen paras kolmonen pelaavat kisapaikasta vielä jatkokarsinnassa.

Puola-Suomi 2-3 (1-1)
12.11 0-1 Mikko Kytölä
17.22 1-1 Michal Wojciechowski
25.25 1-2 Jukka Kytölä
26.29 2-2 Artur Popławski
29.24 2-3 Joni Pakola