Selby ja Higgins snookerin MM-finaaliin

Snookerin MM-kisat lähestyvät huipennustaan Crucible-teatterissa, Sheffieldissä. Lauantaina ratkesivat torstaina alkaneet välierät.

Viime vuonna MM-finaalissa kohdanneet Englannin Mark Selby ja Kiinan Ding Junhui kohtasivat tällä kertaa välierissä. Ottelusta tuli kuten oli odotettavissa todellinen trilleri. Peli oli erittäin hyvätasoinen, tasainen ja jännittävä alusta loppuun asti. Varsinkin perjantai-iltana pelattu kolmas jakso oli erittäin hyvä ja viihdyttävä. Ottelussa tehtiin kaikkiaan kuusi yli sadan breikkiä, joista Ding neljä ja Selby kaksi. Sen lisäksi molemmat pelasivat erittäin hyvää turvapeliä(safetyä). Lauantai-iltapäivänä pelattuun viimeiseen jaksoon lähdettiin tasatilanteessa 12-12. Hallitseva mestari Selby pääsi 16-13 karkuun, mutta Kiinan ykköspelaaja Ding ei luovuttanut vaan taisteli loppuun asti kaventaen tilanteeksi 16-15. Lopulta Selby vei 32.erän 72 breikillä ja eteni finaaliin luvuin 17-15.

Toisessa välierässä kokenut nelinkertainen maailmanmestari Skotlannin John Higgins kohtasi englantilaisen Barry Hawkinsin. Ottelusta ei ollut niin hyvätasoista kuin Selby-Ding välierästä. Molemmat tekivät matsissa yhden yli sadan breikin. Ottelussa nähtiin molempien osalta paljon yllättävän helppoja virheitä. Lopulta kokeneempi ja meritoituneempi Higgins otti 17-8 voiton ja eteni finaaliin. Higgins oli edellisen kerran MM-finaalissa 2011, jolloin voitti maailmanmestaruuden. Higgins ratkaisi voiton lauantaina päivällä käydyssä kolmannessa jaksossa voitettuaan peräti kuusi freimiä putkeen karaten 16-7 johtoon.

Snookerkausi huipentuma MM-finaali käydään Mark Selbyn ja John Higginsin välillä vapun aikana. Kaksi ensimmäistä jaksoa pelataan sunnuntaina ja jälkimmäiset jaksot maanantaina. Eurosport näyttää finaalin jokaisen jakson suorana.