Rydzek johdatti Saksan kolmoisvoittoon – Hirvonen kuudes

Olympialaiset Peyochang Etelä-Korea 2018

Etelä-Korean Pyeongchangissa käytiin talviolympialaisissa 11.kisapäivänä tiistaina yhdistetyssä kisojen toinen henkilökohtainen kilpailu. Mäkiosuus oli HS 140 suurmäessä ja hiihto-osuus oli 10 kilometriä.

Kilpailussa käytiin jännittävä voittotaistelu kuuden hiihtäjän kesken. Lopulta Saksa putsasi koko mitalipöydän otettuaan kolmoisvoiton. Voiton ja olympiakullan vei Johannes Rydzek ollen vahvin loppukiritaistelussa. Hopeaa sai Fabian Riessle hävittyään Rydzekille vain 0,4 sekuntia ja pronssi meni Eric Frenzelille, joka vei kisojen ensimmäisen henkilökohtaisen kisan. Frenzel jäi Rydzekistä 0,8 sekuntia.

Kilpailun paras suomalainen oli Eero Hirvonen ollen kuudes kuten oli myös avauskisassa. Hirvonen pääsi hiihto-osuudella vielä ennen viimeisen kierroksen alkua kärkiryhmään taistelemaan mitaleista, mutta viimeisellä kilometrillä Hirvonen hyytyi takaa-ajon rasituksen takia eikä pystynyt vastaamaan saksalaisten kovaan kiriin. Hirvonen jäi voittajasta lopulta 22,1 sekuntia.

Muista suomalaisista Ilkka Herola oli 18:s, Leevi Mutru 31:s ja Arttu Mäkiaho 38:s.