Östberg ja Iversen voittoon Oberstdorfissa – Pärmäkoski kolmas

Oberstdorfissa, Saksassa käytiin torstaina hiihdon Tour de Skin neljäs osakilpailu, jossa ohjelmassa oli yhteislähtökilpailut vapaalla hiihtotavalla. Naisilla matka oli kymmenen kilometriä ja miehillä 15 kilometriä.

Naisten kilpailun voiton vei Touria johtava Ingvild Flugstad Östberg. Norjalainen taisteli loppusuoralla voitosta maanaisensa Heidi Wengin kanssa, mutta Weng kaatui aloittelijamaisesti ja putosi lopulta sijalle 11. Toiseksi tullut Norjan Maiken Caspersen Falla jäi Östbergistä 1,9 sekuntia ja kolmanneksi tuli Krista Pärmäkoski jääden voittajasta 3,2 sekuntia.

Muista suomalaisista Kerttu Niskanen oli mukana kärkiporukassa, mutta ei onnistunut nousemaan kymmenen joukkoon ollen lopulta 14. Laura Mononen oli 18:s ja Aino-Kaisa Saarinen vasta 40:s.

Miesten kilpailusta oli todellista romurallia. Lähes kaikilla joko hajosi sauva tai kaatuivat ja osa kaatui useamman kerran. Helpolla radalla käydyssä kisassa porukka pysyi hyvin kasassa maaliin asti. Voiton vei lopulta Norjan Emil Iversen peitoten loppusuoralla maamiehensä Sindre Skarin 0,4 sekunnilla. Kolmanneksi tuli Italian Francesco De Fabiani jääden Iversenistä 0,9 sekuntia.

Kilpailun paras suomalainen oli Ari Luusua ollen 37:s jääden voittajasta 14,2 sekuntia. Muista suomalaisista Antti Ojansivu oli 59:s ja Kusti Kittilä 66:s. Lenzerheidessa kisanneet Iivo Niskanen, Ristomatti Hakola ja Martti Jylhä jättivät Tourin kesken kuten olivat suunnitelleet.

Tour jatkuu lauantaina Val di Fiemmessä, Italiassa.