Nilsson ja Sundby voittoon Val di Fiemmessä – Kyllönen ja Heikkinen palkintokorokkeelle

Tour de Ski jatkui Italiassa, mutta kisapaikka vaihtui Toblachista Val di Fiemmeen, jossa käydään Tourin viimeiset kilpailut. Tänään ohjelmassa oli yhteislähtökilpailut perinteisellä hiihtotavalla. Naisilla matka oli 10 kilometriä ja miehillä 15 kilometriä.

Naisten kilpailussa voiton vei Stina Nilsson. Ruotsalainen ratkaisi kisan viimeisessä nousussa. Voiton myötä Nilsson nousi Tourin kokonaistilanteessa kärkeen ennen huomista viimeistä kisaa. Toiseksi tuli kauden parhaimmalla hiihdollaan Anne Kyllönen. Hän jäi Nilssonista kolme sekuntia. Kolmas oli Ruotsin Charlotte Kalla. Norjalaisista Heidi Weng oli seitsemäs ja Ingvild Flugstad Östberg epäonnistui pahasti jääden 18. Weng on Tourilla toisena 19,2 sekuntia Nilssonia perässä. Östberg tippui neljänneksi.

Suomalaisittain kilpailu meni Kyllösen lisäksi kokonaisuudessa. Kaikki pääsivät 14 joukkoon. Ensimmäisellä kierroksella kaatunut Krista Pärmäkoski oli neljäs, Kerttu Niskanen yhdeksäs, Aino-Kaisa Saarinen 11 ja Laura Mononen 14. Tourin kokonaistilanteessa Pärmäkoski on parhaana suomalaisena kolmantena. Hän on 53,9 sekuntia jäljessä kärjestä.

Miehissä kilpailun voiton vei Norjan Martin Johnsrud Sundby, joka onnistui katkaisemaan Venäjän Sergei Ustiugovin voittoputken. Sundby teki ratkaisunsa reilu kilometri ennen maalia. Ustiugov oli toinen ja lähtee viimeiselle osuudelle kokonaistilanteen kärjessä. Sundby on toisena ja Cologna kolmantena.

Suomalaisista Matti Heikkinen teki jälleen hyvän kilpailun ollen kolmas. Heikkinen nousi viimeisessä nousussa isossa porukassa toiseksi ja loppukirissä vain Ustiugov tuli ohi. Heikkinen nousi Tourin kokonaistilanteessa neljänneksi ja on kolmannesta sijasta vain 28 sekunnin päässä. Kilpailun toinen suomalainen Perttu Hyvärinen jäi sijalle 34.

Huomenna on Tour de Skin viimeinen kilpailu 9 kilometrin takaa-ajo vapaalla hiihtotavalla, joka huipentuu tuttuun tapaan Alpe Cermisin nousuun.