Matti Heikkiselle pronssia 50 kilometrillä – Harveylle kultaa

lahti2017_2015-06-08_03-12-42

Lahdessa hiihdon MM-kisat huipentuivat sunnuntaina kisojen päätöslajiin miesten 50 km vapaalla hiihtotavalla yhteislähdöllä.

Kilpailussa pidettiin alusta asti kovaa vauhtia. Norjan Anders Glöersen lähti alussa karkuun, mutta hänet saatiin kiinni puolessa välissä kisaa. Viimeiselle kierrokselle asti kärkiporukassa oli lähes 20 hiihtäjää. Norjan Martin Johnsrud Sundby ja Kanadan Alex Harvey lähtivät pitämään viimeisissä nousussa vauhtia, jossa pysyivät mukana vain Matti Heikkinen ja Venäjän Sergei Ustiugov.

Loppukirissä vahvin oli Harvey, joka nappasi MM-kullan.  Tämä oli kanadalaisen uran ensimmäinen henkilökohtainen maailmanmestaruus. Hopea meni Venäjän Sergei Ustiugov jääden voittajasta 0,6 sekuntia. Ustiugov oli kisojen kuningas hiihdossa saavuttaen kaksi kultamitalia ja kolme hopeaa. Norja jäi kisojen päätöspäivänä ilman mitalia, vaikka kymmenen joukkoon pääsi neljä. Sundby taisteli loppusuoralla mitalista, mutta jäi viidenneksi.

Suomen osalta kotikisat sai upean päätöksen, kun Matti Heikkinen kiri pronssille. Heikkinen onnistui ohittamaan loppusuoralla Sundbyn. Heikkinen jäi Harveysta vain 1,4 sekuntia. Muista suomalaisista Lari Lehtonen oli 23, Kusti Kittilä 42 ja Perttu Hyvärinen 44.

Suomi saavutti kisoista viisi mitalia, joista yksi oli kulta, yksi hopea ja kolme pronssia.