Mäkäräinen päätöskisan kuudes ja maailmancupin voittoon – Domracheva ja Tsvetkov yhteislähtöjen voittoon Tyumenissa

Venäjän Tyumenissa käytiin sunnuntaina ampumahiihdon maailmancup-kauden viimeiset kilpailut yhteislähdöt.

Naisten kilpailun kilpailun voiton vei Daria Domracheva. Valko-Venäläiselle tuli kisassa yksi ohilaukaus ja lähti kolmantena viimeiselle kierrokselle. Siinä Domracheva piti hurjaa vauhtia ja nousi lopulta ykköseksi. Toiseksi tullut Slovakian Paulina Fialkovan ero voittajaan jäi 1,8 sekuntia. Kolmannen sijan nappasi Ranskan Anais Chevalier jääden Domrachevasta 6,6 sekuntia.

Maailmancupin kokonaiskilpailun voitosta käytiin jännittävä taistelu Kaisa Mäkäräisen ja Slovakian Anastasia Kuzminan kesken. Molemmille tuli päätöskisassa kolme sakkoa ja viimeiselle kierrokselle kaksikko lähti samaan aikaan.

Siinä Mäkäräinen puristi itsensä lopulta kuudenneksi kun taas Kuzmina hyytyi jääden sijalle 11. Tämä riitti Mäkäräiselle ottamaan maailmancupin voiton. Pisteissä kaksikolle jäi eroa lopulta ainoastaan kolme pistettä. Tämä oli uran kolmas kerta, kun Mäkäräinen vei maailmancupin kokonaiskisan. Hänen lisäksi suomalaisnaisista pisteille pääsi kauden aikana Mari Laukkanen ja Laura Toivanen.

Tsvetkov yllätysvoittoon, Fourcade vei jo seitsemännen kerran maailmancupin

Miesten kilpailussa yllätysvoiton vei Maxim Tsvetkov. Venäläinen ampui kisassa puhtaasti kuten toiseksi tullut myös yllättäjä Norjan Erlend Bjöntegaard. Tsvetkov ratkaisi voiton paremmalla loppukirillään. Tämä oli Tsvetkovin uran ensimmäinen osakilpailuvoitto maailmancupissa. Bjöntegaard jäi Tsvetkovista lopulta 2,7 sekuntia. Kolmannen sijan nappasi kahdella sakolla Norjan Johannes Bö jääden voittajasta 16,6 sekuntia. Suomalaisia ei ollut mukana.

Päätöskisassa vasta 19:s Rankan Martin Fourcade vei jälleen kerran maailmancupin kokonaiskisan. Tämä oli Fourcadelle jo seitsemäs kerta peräkkäin, kun hän vei maailmancupin. Ranskalainen varmisti cupvoittonsa lauantaina.

Suomalaismiehistä pisteille pääsi tällä kaudella kolme. Heistä paras oli Tero Seppälä ollen kokonaiskisan 61:s. Hänen lisäksi pisteitä nappasi Tuomas Grönman ja Olli Hiidensalo.