Leijonat kaatoi vaikeuksien kautta Etelä-Korean ja eteni puolivälieriin

Olympialaiset Peyochang Etelä-Korea 2018

Leijonat eteni vaikeuksien kautta jatkoon Pyeongchangin olympiaturnauksessa kaatamalla neljännesvälierässä kisaisäntä Etelä-Korean maalein 5-2.

Ottelu alkoi Suomen osalta todella hyvin, kun Petri Kontiola vei ylivoimalla Leijonat 1-0 johtoon, kun vain reilut neljä minuuttia oli kamppailua takana. Hyvän syötön osumaan tarjosi loistavasti kisoissa esiintynyt Eeli Tolvanen. Avauserä oli kokonaisuudessaan Suomen hallintaa ja paikkoja oli tehdä lisääkin maaleja, mutta Etelä-Korean maalivahti Matt Dalton pelasi todella hyvin tolppien välissä ja esti Suomen lähentelyt.

Toinen erä alkoi avauserän tapaan todella loistavasti Suomen osalta ja joukkue siirtyi  ylivoimalla 2-.0 johtoon maalintekijänä jälleen Kontiola ja vain alle kolme minuuttia myöhemmin Miro Heiskanen vei Suomen jo 3-0 johtoon ja tässä vaiheessa näytti vahvasti siltä, että ottelu on taputeltu, mutta mitä vielä. Etelä-Korea kuitenkin näytti nopeasti ettei myy nahkaansa halvalla ja nousi erän puolivälissä kahdella pikamaalilla jo maalin päähän. Ensiksi Aasian liigassa kovaa jälkeä tehnyt Jin-Hui Ahn kavensi pelin 1-3 ja vain kaksi minuuttia edellisestä Brock Radunske toi isännät jo 2-3. Tässä vaiheessa Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki otti aikalisän, joka jokseenkin auttoi joukkuetta, mutta toisen erän loppu oli silti tasaista pelaamista eikä Suomi päässyt oman pelinsä kanssa sille tasolle mitä erän alussa nähtiin. Toiselle erätauolle mentiin Suomen 3-2 johdossa.

Kolmannen erän Suomi aloitti alivoimalla, jonka joukkue kesti hyvin ja rupesi sen jälkeen ottamaan peliä haltuun. Ottelun ratkaisu nähtiin käytännössä ajassa 47.20, kun arvokisakonkari Juuso Hietanen vei maalinedusta hässäkän jälkeen Leijonat ylivoimalla 4-2 johtoon. Tämän jälkeen joukkue jäädytti hyvin pelaamista eikä antanut vastustajalle juuri mitään vaarallista aikaan ja pelasi itse samalla todella kypsästi hyökkäyspäässä. Aivan ottelun lopussa Sakari Manninen löi tyhjiin ottelun päätösnumerot 5-2 ja näin Leijonien matka jatkuu puolivälieriin, jotka pelataan jo huomenna ja siellä vastaan tulee kivenkova Kanada, joten paljon pitää Leijonien parantaa  jos siitä pelistä mielii voiton raapia.

Ottelun tähdet olivat kaksi maalia tehnyt Petri Kontiola sekä kolme syöttöä jakanut Eeli Tolvanen, joka siirtyi yksinään kisojen pistepörssin ylivoimaiseen johtoon tehoin 3+6. Lisäksi oli todella tärkeää, että jokaisesta ketjusta joku pelaaja pääsi pisteille, joka kasvattaa vain lisää joukkueen itseluottamusta.

Silti pitää antaa erityismaininta kotijoukkue Etelä-Korealle, joka teki tästä matsista kuitenkin hienon ja jännittävän ottelun eikä jäänyt miksikään heittopussiksi. Varsinkin maalivahti Matt Dalton oli todella huikea tolppien välissä. Katsotaan sitten keväällä uudestaan, kun maat kohtaavat MM-kisoissa minkälainen spektaakkeli siitä saadaan aikaan.

Suomi kohtaa siis puolivälierissä huomenna Kanadan klo 14.10 alkaen, joten kiekkoherkkua ei tarvitse kauaa odotella.