Kuzmina ja L’Abee-Lund Holmenkollenin pikakilpailujen voittoon

Ampumahiihdon maailmancupin kauden toiseksi viimeinen kisaviikonloppu käydään Holmenkollenissa, Norjassa. Torstaina ohjelmassa oli pikakilpailut.

Naisten kilpailun voiton vei Anastasia Kuzmina. Slovakialaiselle tuli kisassa yksi ohilaukaus, mutta hän oli jälleen kerran kisan nopeimpien hiihtäjien joukossa, joka siivitti hänet voittoon. Toiseksi tuli Valko-Venäjän Darya Domracheva jääden 8,9 sekuntia ja kolmanneksi tuli Ukrainan Yulia Dzhima jääden voittajalle 29,2 sekuntia. Domracheva ja Dzhima tekivät nolla-ammunnat.

Kaisa Mäkäräiselle tämä oli kauden huonoin kisa. Hän jäi sijalle 40. Mäkäräinen ampui molemmista paikoista kaksi ohi ja siis kaikkiaan neljä. Mäkäräinen jäi Kuzminasta lopulta lähes kaksi minuuttia.

Tällä kertaa paras suomalainen oli Mari Laukkanen ollen 20:s. Laukkaselle tuli kisassa yksi ohilaukaus. Hän jäi voittajasta minuutin ja 25,1 sekuntia. Muista suomalaisista Suvi Minkkinen oli 56:s ja Laura Toivanen 77:s.

L’Abee-Lund yllätti Bö’n ja Fourcaden

Miesten kilpailussa nähtiin yllätysvoittaja Henrik L’Abee-Lund. Norjalainen ampui kisassa puhtaasti ja hiihti viimeisen kierroksen hyvin. Toiseksi ja kolmanneksi tulivat sen sijaan tutut nimet. Kotiyleisön riemuksi Johannes Bö siivitti Norjalle kaksoisvoiton. Bö’lle tuli kisassa yksi sakko. Hän jäi L’Abee-Lundista 6,1 sekuntia. Kolmanneksi tullut Ranskan Martin Fourcade jäi voittajasta 6,9 sekuntia. Ranskalainen ampui puhtaasti, mutta hiihtovauhti ei tällä kertaa riittänyt.

Kilpailun paras suomalainen oli Olli Hiidensalo ollen 40:s. Hiidensalolle tuli kisassa yksi ohilaukaus. Hän jäi hieman yli puolitoista minuuttia. Muista suomalaisista Tero Seppälä oli 46:s ja Tuomas Grönman 48:s. Koko kolmikko pääsee takaa-ajoon.

Lauantaina ohjelmassa on naisten viesti ja miesten takaa-ajo.