Kläbo ja Van Der Graaff sprinttien voittoon Seefeldissä

Hiihdon maailmancupissa käydään viikonlopun aikana Seefeldissä, Itävallassa viimeiset kilpailut ennen kahden viikon päästä alkavia olympialaisia. Samalla nämä on esikisat ensi vuoden MM-kisoja varten. Lauantaina ohjelmassa oli sprintit vapaalla hiihtotavalla.

Naisten kilpailun voiton vei Laurien Van Der Graaff. Sveitsiläinen kävi finaalissa tiukan voittotaistelun Yhdysvaltojen Sophie Caldwellin ja Norjan Maiken Caspersen Fallan kanssa. Toiseksi tullut Caldwell jäi Van Der Graaffista ainoastaan 0,02 sekuntiaj ja kolmanneksi jätetyn Fallan ero voittajaan oli vain 0,23 sekuntia.

Suomalaisia oli mukana ainoastaan kaksi Mari Laukkanen ja Andrea Julin. Heistä vain Laukkanen pääsi erävaiheeseen, jossa  urakka päättyi alkuerään ollen eränsä viides. Laukkasen sijoitus oli lopulta 21:s ja Julinilla 46:s.

Kläbo jälleen voittoon, Hakola paras suomalainen

Miehissä voiton vei jälleen kerran Norjan Johannes Kläbo. Tämä oli jo kauden viides osakilpailuvoitto sprinteissä Kläbolle. Toiseksi tullut Ranskan Lucas Chanavat jäi voittajasta 0,48 sekuntia ja kolmannen sijan napannut Ruotsin Calle Halfvarsson jäi Kläbosta 0,97 sekuntia.

Naisten tavoin myös miehissä yhtään suomalaista ei päässyt välieriin. Ristomatti Hakola oli parhaana 13:s. Muista suomalaisista Martti Jylhä oli 22:s, Verneri Suhonen pääsi ensimmäistä kertaa pisteille ollen 30;s, Joni Mäki 41:s, Lauri Vuorinen 53:s ja Matias Strandvall vasta 88:s.

Huomenna ohjelmassa on yhteislähtökilpailut.