Junttila voiton takuumiehenä – Tappara jäi maaleitta finaaliavauksessa

Kaksi 2010-luvun Liigan kestomenestyjää, Tampereen Tappara sekä Oulun Kärpät, avasivat finaalisarjan tiistai-iltana Oulussa. Kärpät pitivät kotiedustaan kiinni nappaamalla vauhdikkaan kamppailun jälkeen 3-0 voiton.

Kärpät tuli peliin vahvalla jalalla, eikä pitkä välieräsarja HIFK:n kanssa näkynyt joukkueen peli-ilmeessä. Runkosarjan parhaana pelaajana palkittu Julius Junttila löi toisessa erässä alkutahdit ensimmäiselle osaottelulle viemällä kotijoukkueen johtoon.

Kotijäällään erinomaisesti läpi kauden suoriutunut Kärpät ei johtoasemastaan luopunut illan aikana, vaan piti Tapparan poissa parhaimmilta tekopaikoilta.

KUVA: Ville Honkonen

Kaksi minuuttia ennen loppusummeria Charles Bertrand onnistui ohittamaan Dominik Hrachovinan toistamiseen, ja 3-0 loppulukemat tyhjään rysään viimeisteli Jani Hakanpää.

Junttila oli ottelun ykköstähti kahdella tehopisteellään (1+1). Veini Vehviläinen pelasi pudotuspelikevään toisen nollapelinsä Kärppien maalin suulla.

Huolimattomuus varjosti Tapparan peliä Raksilan jäällä. Joukkue oli askeleen perässä kahdessa ensimmäisessä erässä, eikä saanut vielä peliään rullaamaan finaalien vaatimalla tasolla.

Finaalien toinen osaottelu on luvassa torstaina 19.4. Tampereella.