Johannes Bö ja Dahlmeier takaa-ajojen voittoon – Mäkäräinen nousi viidenneksi

Italian Anterselvassa käytiin ampumahiihdon maailmancupissa lauantaina takaa-ajot.

Naisten kilpailun voiton vei Laura Dahlmeier. Torstaisen pikakisan toiseksi sijoittunut saksalainen ampui kisassa yhden ohilaukauksen. Dahlmeier ratkaisi voiton viimeisellä ampumapaikalla ammuttuaan nollat, kun muut kärkiporukasta joutuivat sakkokierrokselle. Toiseksi tuli Italian Dorothea Wierer jäätyään Dahlmeieristä 17,3 sekuntia ja kolmannen sijan nappasi Valko-Venäjän Daria Domracheva jääden voittajasta 20,2 sekuntia.

Kaisa Mäkäräinen teki hyvän nousun ollen viides. Pikakilpailussa vasta sijalle 26 yltänyt Mäkäräinen onnistui takaa-ajossa paljon paremmin oltuaan hiihdossa kärkinaisten joukossa. Mäkäräiselle tuli kisassa kaksi ohilaukausta, jotka molemmat tulivat ensimmäiseltä makuupaikalta. Mäkäräinen jäi Dahlmeierista minuutin ja 18,4 sekuntia. Kisan toinen suomalainen Laura Toivanen oli 45:s.

Miesten kilpailun voiton vei ylivoimaisesti Johannes Bö. Myös eilisen pikakisan voittanut norjalainen ampui nollat ja jätti muut yli minuutin päähän. Toisen sijan nappasi eilisen tapaan Ranskan Martin Fourcade ja Venäjän Anton Shipulin tuli kolmanneksi. Fourcade ja Shipulin joutuva kiertämään sakkoringin kerran.

Suomalaisittain kisa meni heikosti. Tero Seppälä oli peräti kuudella sakolla 46:s ja eilen hyvin onnistunut Tuomas Grönman otettiin kierroksella kiinni eikä päässyt maaliin.