Jalkapallo – Suomen tytöt tekivät suomalaista jalkapallohistoriaa

Suomen alle 17-vuotiaat tytöt tekivät jalkapallohistoriaa yltämällä jalkapallon MM-kisoishin. Saavutuksen kovuutta kuvaa hyvin se, että Euroopasta kisoihin pääsee vain kolme maata Suomi sekä Saksa ja Espanja, jotka pelaavat EM-finaalissa.

Suomi varmisti oman¨paikkansa, kun se kaatoi omassa ratkaisevassa ottelussaan Englannin maalein 2-1. Tosin ottelu ei alkanut mitenkään ruuusuisesti kun Englanti meni 1-0 johtoon jo 12 peliminuutin jälkeen Jessica Parkin maalilla. Suomi ei kuitenkaan lannistunut maalista vaan tuli heti toisen puoliajan alkuun tasoihin Annika Huhdan maalilla ha ottelun ratkaisu  nähtiin vajaat parikymmentä minuuttia ennen loppua, kun Jenni Kantanen teki Suomelle historiallisen 2-1 johtomaalin, joka lopulta riitti aina MM-lopputurnauspaikkaan asti.

MM-paikan ohella pitää muistaa, että Suomi otti juuri pelatuista EM-kisoista pronssia, joka on todella todella kova suoritus ja tuolla pronssilla sinne kisoihin juuri päästiin.

Itse MM-kisat pelataan ensi vuonna eli siis 2019 Uruguayssa.