Jääpallon MM-kisat – Suomi otti turnauksen avausvoittonsa

Ottelu alkoi Suomen hallinnalla ja avausmaali nähtiin Markus Kumpuojan toimesta, kun ottelua oli pelattu 16 minuuttia. Suomi osui avauspuoliajalla vielä kahdesti ja tauolle mentiin sinivalkoisten 3-0 johdossa.

Toisen puoliajan alussa Suomi katkaisi Norjan selkärangan lopullisesti, kun ensiksi Niko Nissinen löi rankkarista pelin 4-0 ja heti perään Teemu Määttä lisäsi johdon jo 5-0. Ottelun loppupuolella Markus Kumpuoja viimeisteli hattutemppunsa ja Teemu Määttä viimeisteli päivän toisella osumallaan taululle loppunumeroiksi 7-0.

Huomenna Suomi pitää välipäivän, jonka jälkeen ohjelmassa on puolivälierä, jossa vastaan asettuu USA. USA oli B-lohkossa toinen heti Kazakstanin jälkeen. Joukkue voitti kaksi ottelua selvästi, mutta hävisi puolestaan Kazakstanille rumin lukemin 14-1, joten Suomen pitäisi hoitaa ottelu rutiinisuorituksella.

Suomen ja USA:n välinen puolivälieräottelu pelataan perjantaina klo 05.00 Suomen aikaa. Välierät pelataan puolestaan lauantaina ja mikäli Suomi sinne pääsee on vastassa todennäköisesti Ruotsi. Mitalipelit ovat edessä sitten sunnuntaina.