Jääpallon MM-kisat – Suomi murjoi Kazakstanin ja nappasi MM-pronssia

Suomi voitti toisena vuotena peräkkäin pronssia jääpallon MM-kisoissa, kun se kukisti pronssiottelussa Kazakstanin  maalein 8-4 (3-1).

Kamppailu alkoi Suomen kontrollissa ja se siirtyi  ottelussa 1-0 johtoon maalipyssy Markus Kumpuojan toimesta. Kazakstan ei tästä hätkähtänyt vaan tuli tasoihin pari minuuttia myöhemmin Dmitri Zadidovskin maalilla, kunnes Kumpuoja vei sinivalkoiset uudestaan johtoon 19 minuutin pelin jälkeen. Ennen taukoa Suomi lisäsi johdon vielä 3-1 Mikko Lukkarilan. toimesta.

Tauolla Kazakstan sai uutta puhtia pelaamiseen ja se tulikin maalin päähän Artem Vshivkovin maalilla. Onneksi Suomi sai katkaistua vastustan orastava nousun, kun Juho Liukkonen löi rankkarista pelin 4-2.  Tämän jälkeen ottelu eteni tasaisena aina viimeiselle vartille asti. jolloin Suomi löi lopullisen niitin ottelulle, kun Eetu Peuhkuri ja Tuomas Määttä iskivät maalit mieheen reilun minuutin sisään ja taululla komeilivat numerot 7-3. Otteluun loppuun molemmat joukkueet osuivat vielä kertaalleen, joten Suomelle makea voitto pronssiottelusta maalein 8-4.

Suomen parhaita ottelussa olivat Markus Kumpuoja sekä Mikko Lukkarila, jotka molemmat tekivät kamppailussa 2 maalia. Hyvin pelasivat myös Eetu Peuhkuri ja Tuomas Määttä, jotka olivat tärkeässä roolissa, kun ottelun voittoa ratkottiin. Myös maalivahti Kimmo Kyllösen panos pitää nostaa esiin, koska mies pelasi maalilla varmoin ottein ja otti juuri ne tarvittavat niin sanotut tärkeät torjunnat mitä voiton eteen kuuluu maalivahdin ottaa.