Guliyev niukasti mestariksi 200 metrillä – Pitkämäki yli 85 metrin heitolla keihäsfinaaliin

IAAF World Championships logo

Yleisurheilun MM-kisojen seitsemäntenä kisapäivänä ohjelmassa oli kolme finaalia miesten 200 metriä, miesten kolmiloikka ja naisten 400 metrin aidat. Illan aikana nähtiin kaksi suomalaista Tero Pitkämäki keihään karsinnassa ja Linda Sandblom korkeuden karsinnassa.

Sandblomin osalta karsinta meni heikosti kuten on koko kausikin ollut. Sandblom jäi tulokseen 180, jolla ei ollut asiaa finaaliin, johon vaadittiin 192.

Sen sijaan Tero Pitkämäki hoiti karsinnan upeasti ylittäen karsintarajan 83 metriä heti ensimmäisellä heitolla, joka lensi lukemiin 85,97. Finaaliin vaadittiin karsintarajan ylittäminen. Siinä onnistui peräti 13 heittäjää. Karsinnan pisimmän heiton teki Saksan Johannes Vetter, joka heitti ainoana yli 90 metriä tulokseen 91,20.

Miesten kolmiloikasta odotettiin hieman kovatasoisempaa mitä se oli, mutta nähtiin jännittävät taistelut mestaruudesta ja pronssista. Voiton vei lopulta suosikkina lähtenyt Yhdysvaltojen Christian Taylor tuloksella 17,68. Toiseksi tullut maanmies Will Claye jäi Taylorista ainoastaan viisi senttiä 17,63 tuloksella. Kolmannen sijan nappasi kokenut Portugalin Nelson Evora tuloksella 17,19. Hän jätti kolme seuraavaa taakseen ainoastaan kolmen sentin erolla.

Myös illan ainoasta naisten finaalista 400 metrin aidoista tuli Yhdysvaltojen juhlaa heidän vietyä kaksoisvoiton. Mestaruus meni Kori Carterille ajalla 53,07 ja hopea Dalilah Muhammadille 53,50 ajalla. Pronssin nappasi Jamaikan Ristananna Tracey ajalla 53,74.

Illan päättänyt miesten 200 metriä oli todella tasainen, sillä kärkikolmikolla oli eroa ainoastaan 0,02 sekuntia. Mestaruuden vei Turkin Ramil Guliyev ajalla 20,09. Tuplamestaruutta jahdannut Etelä-Afrikan Wayde Van Niekerk jäi niukasti toiseksi 20,11 ajalla ja pronssin sai samalla ajalla Trinidad ja Tobagon Jereem Richards.

Huominen kisapäivä alkaa puoliltapäivin.