Classic voiton päässä Superfinaalista

Salibandyliigan mestari Classic on jo voiton päässä 21.4. Helsingissä pelattavasta Superfinaalista kaadettuaan välierissä Westend Indiansin kolmannenkin kerran. Tänään Tampereella Classic oli parempi maalein 6-4.

Ottelun avausmaalin laukoi Indiansin Heikki Iiskola, mutta jo avauserässä Classic ehätti 4-1-johtoon Joonas Pylsyn, Eemeli Salinin ja Oskari Heikkilän onnistumisten sekä Salinin toisen osuman myötä. Päätöserän alussa napautti pudotuspeleihin kelpo maalivireen löytänyt Indians-puolustaja Teemu Venäläinen ylivoimalla jo 4-3, mutta sitä lähemmäs eivät espoolaiset tänään ehtineet. Eemeli Salin sijoitti etukulmaan illan kolmannen maalinsa ja Janne Lamminen sivalsi tilanteeksi jo 6-3 ennen Heikki Iiskolan lopun kavennusta. Salin oli saldollaan 3+1 Tampere Areenan tehomies.

Superfinaalipaikka on katkolla Classicille maanantaina Espoossa. Sunnuntaina Tampereella iskee yhteen toinen välieräpari Nokian KrP – Happee.

Classic ja SB-Pro nappasivat ensimmäiset voitot, kun naisten Salibandyliigan välierät starttasivat tänään Tampereella ja Nurmijärvellä. Classic löi EräViikingit 6-1 ja SB-Pro jatkoajalla Porvoon Salibandyseuran 5-4.

Välierien ensimmäisen maalin iski Tampereella EräViikinkien Iina Latvala, mutta 18. minuutille kestänyt vierasjohto jäi helsinkiläisten ainoaksi ilonaiheeksi. Jo ennen ensimmäistä erätaukoa Julia Woivalin ja Jetta Uotila olivat nostaneet Classicin edelle, ja mestarit laukoivat jokaiseen erään kaksi osumaa. Jenna Ruokostenpohja oli maalillaan ja kahdella syöttöpisteellään ottelun tehokkain.

Nurmijärvellä sekä SB-Pro että PSS kävivät avauserässä johdossa, ja toisessa porvoolaiset tasoittivat kahdesti emäntien etumatkan. Maalittoman päätöserän jälkeen ratkaisu venyi jatkoajalle, jonka Elina Kujala päätti Hanna-Mari Uimosen syötöstä ajassa 70.45.

Välierien toiset ottelut pelataan sunnuntaina Helsingissä ja Porvoossa.

Salibandyliigan karsinnassa Steelers otti ensimmäisen kiinnityksen paikkaan ensi kauden Salibandyliigassa kaataessaan tänään kotonaan Loviisan Torin 9-4. Sarja katkeaa kolmella voitolla, ja toinen kohtaaminen on vuorossa sunnuntaina Loviisassa.

Steelers rakensi ottelun ensimmäisellä puolikkaalla 4-1-johdon, jonka Torin Jonathan Flinck ja Jere Jokinen toisen erän lopussa kavensivat tilanteeksi 4-3. Päätösjaksolla Teräsmiehet kuitenkin katosivat horisonttiin vieden erän peräti 5-1. Steelersin suurin nimi Ville Lastikka otti ratkaisupaikassa vastuuta laukomalla neljä maalia ja syöttämällä yhden.