Braz ja Lavillenie järjestivät hienon seiväskisan – Miller 400m voittoon syöksymällä

rio-og-2016

Yleisurheilun 4.kisapäivän iltasessiossa käytiin kolme finaalia naisissa 400 metriä ja miehissä 800 metriä ja seiväs. Iltasessiota ehdittiin käydä n. 20 minuuttia ennen kuin se piti keskeyttää reilun puolen tunnin verran kovan rankkasateen takia, mutta kun päästiin jatkamaan niin sade ei enää häirinnyt kisoja.

Illan ensimmäisessä finaalissa miesten 800 metriä oli viime olympialaisten tapaan vauhtijuoksu . Tosin tällä kertaa Alfred Kipketerin ansiosta, joka piti ekalla kierros meni alle 50 sekuntiin, mutta Kipketer hyytyi lopulta finaalin seitsemänneksi. Rudisha nousi toisen kierroksen alussa kärkeen, piti sen maaliin asti ja uusi olympiavoittonsa ajalla 1,42,15. Toiseksi tuli Taoufik Makhloufi 1,42,61 ajalla ja kolmas oli Clayton Murphy ajalla 1,42,93.

Naisten 400 metrillä käytiin jännittävä kaksintaistelu Shaunae Millerin ja Allyson Felixin kesken. Voiton vei lopulta Miller, joka syöksyi hienosti pesistyyliin maaliin. Bahamalaisen aika oli 49,44. Felix jäi toiseksi vain 0,07 sekunnin erolla 49,51 ajalla. Kolmanneksi tuli Sherika Jackson ajalla 49,85.

Miesten seipään finaalin alku myöhästyi tunnilla sateen takia, mutta kun kisa saatiin käyntiin nähtiin todella hieno kisa. Ranska Renaud Lavillenie ja kisaisäntien Thiago Braz järjestivät hienon taistelun voitosta. Lopulta kisan voitti yllättäen Braz hurjalla tuloksella 603. Lavillenie jäi toiseksi myös hyvällä tuloksella 598 ja kolmanneksi tuli Sam Kendricks tuloksella 585.

Huomenna ohjelmassa on viisi finaalia, joista kaksi käydään iltapäivällä ja myös karsintoja. Suomalaisia nähdään iltapäivällä kolme Minna Nikkanen ja Wilma Murto seipään karsinnassa ja Nooralotta Neziri 100m aitojen alkuerissä.