Björgen ja Bolshunov takaa-ajojen voittoon Falunissa – Pärmäkoski kuudes

Ruotsin Falunilla kisattiin sunnuntaina hiihdon maailmancupin kauden viimeiset kilpailut takaa-ajot vapaalla hiihtotavalla.

Naisten kilpailun voiton vei Marit Björgen. Norjalainen pääsi lähtemään selkeällä erolla ykkösenä ladulle. Björgen piti kisan aikana sen verran hyvää vauhtia ettei haastajaat saaneet häntä kiinni. Toiseksi tuli huippuhiihdon tehnyt Yhdysvaltojen Jessica Diggins jääden voittajasta 16,7 sekuntia. Myös kolmas sija meni yhdysvaltoihin, kun Sadie Bjornsen päihitti kiritaistelussa norjalaiset Ragnhild Hagan ja Astrid Jacobsenin. Kisassa sijalle 18 tullut Norjan Heidi Weng vei lopulta maailmancupin kokonaiskilpailun. Toiseksi noussut Diggins jäi Wengistä 40 pistettä.

Kilpailun paras suomalainen oli Krista Pärmäkoski ollen kuudes. Pärmäkoski hiihti kisassa porukassa, joka taisteli kolmannesta sijasta. Pärmäkoski ei lopussa pystynyt vastaamaan Bjornsenin, Hagan ja Jacobsenin vauhtiin, mutta päihitti lopussa Charlotte Kallan ja Ingvild Flugstad Östbergin.

Muista suomalaisista Kerttu Niskanen oli 11:s, uran viimeisen maailmancupin kisan hiihtänyt Aino-Kaisa Saarinen 23:s ja Johanna Matintalo 30:s. Anne Kyllönen keskeytti ja Laura Mononen ei startannut ollenkaan.

Bolshunov ylivoimainen miehissä, Hakola 14:s

Miesten kilpailun voiton vei ylivoimaisesti Aleksander Bolshunov. Venäläinen pääsi lähtemään ykkösenä yli 30 sekunnin erolla seuraaviin ja kasvatti eroa tasaisesti kisan aikana. Bolshunovin takana ollut ryhmä kasvoi kisan aikana lähes 20 hiihtäjän joukossa. Lopulta sijoitukset ratkaistiin loppukireissä. Toiseksi tuli Kanadan Alex Harvey jääden Bolshunovista 47,1 sekuntia. Kolmannen sijan napannut Sveitsin Dario Cologna jäi Harveysta 0,4 sekuntia. Päivän kisassa sijalle 25 jäänyt Norjan Johannes Kläbo vei maailmancupin kokonaiskisan.

Paras suomalainen oli Ristomatti Hakola ollen 14:s. Hakola oli mukana isossa pääryhmässä lähes koko kilpailun ajan. Lopussa Hakola ei jaksanut kovimpien kyydissä. Hän jäi voittajasta hieman yli minuutin. Muista suomalaisista Lari Lehtonen oli 37:s, Joni Mäki 54:s ja Perttu Hyvärinen 71:s. Iivo Niskanen, Matti Heikkinen ja Martti Jylhä eivät lähteneet ollenkaan.