Argentiinalle kultaa miesten maahockeysta

rio-og-2016

Maahockeyssa käytiin mitaliotteluita miehissä. Pronssiottelussa pelasivat Saksa ja Hollanti ja finaalissa Belgia ja Argentiina.

Finaalissa Belgia aloitti hyvin siirtyen kahden minuutin jälkeen 1-0. Tämän jälkeen Argentiina pääsi peliin mukaan ja teki ensimmäisen erän loppupuoliskolla kaksi maalia. Toisessa erässä Argentiina hallitsi peliä ja teki yhden maalin johtaen kahden erän jälkeen 3-1.

Tauon jälkeen kolmannessa erässä Belgia otti hallinnan takaisin itselleen kun Argentiina rupesi pelaamaan passiivisemmin. Belgia kavensi tilanteeksi 3-2 juuri ennen erän loppua. Viimeisessä erässä Belgia haki kovasti tasoitusta, mutta Argentiina puolusti todella hyvin eivätkä päästäneet Belgialaisia hyviin maalipaikkoihin. Lopulta ottelu ratkesi 17 sekuntia ennen loppua kun Augustin Mazzuli teki loppulukemat 4-2 tyhjään maaliin ja Argentiina pääsi juhlimaan olympiavoittoa. Tämä oli Argentiinan historian ensimmäinen olympiakulta maahockeysta.

Pronssi meni Saksalle, joka voitti Hollannin rangaistuslaukauksilla 4-3.