Scroll Top

Rio 2016 – nyrkkeilyn esittely

image

Nyrkkeily lienee Olympialaisten luonnollisin ja vähiten välineitä vaativa laji. Jokainen täysipäinen ymmärtää mitä laji tarkoittaa niin esittelyyn on turha käyttää aikaa!

Kuuba on etenkin vähän vanhemmalle sukupolvelle suurin nyrkkeilymaa ja se oikea nyrkkeilykehto. On kuitenkin todettava, että nyrkkeilyn taso on laskenut saarivaltiossa. Aika näyttää miten siniset pärjää Riossa. Mitalitaulukkoa johtaa ylivoimaisesti Yhdysvallat ja Kuuba tulee kakkosena perässä. Tämän jälkeen on matkaa seuraaviin ja ei ole missään nimessä väärin todeta, että nyrkkeilyä pyörittää edellä mainittu kaksikko.

image

Nyrkkeily on ollut Olympialaisissa 23 kertaa. Aikaisemmin laji kuului luonnollisesti vain miehille mutta vuodesta 2012 eli Lontoosta lähtien myös mimmit ovat saaneet lyödä toisiaan pataan. Riossa eri kategorioita on miehille 10 ja naisille kolme ja kategoriat muodostuu painon mukaan.

Mira Potkonen saavutti pitkän kehäuransa kirkkaimman palkinnon iskemällä pronssimitalin MM-kilpailuissa toukokuussa Kazakstanin Astanassa. Samalla hän lunasti ensimmäisenä suomalaisnaisena kautta aikain lipun olympiaturnaukseen. Naisten nyrkkeilyn olympiapaikat ovatkin kiven alla, sillä kuhunkin sarjaan otetaan vain 12 iskijää. Potkonen on aiemmin saavuttanut kolme pronssimitalia Euroopan Unionin mestaruuskilpailuissa.

Nyrkkeily käydään Riocentro – Pavilion 6:ssa Rio de Janeirossa.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.